Мектеп асханасында санитарлық талаптарды орындауда жауапты тұлғалардың міндеті
Темірбек Қожакеев атындағы №39 жалпы орта білім беретін мектеп – гимназиясы
Мектеп директорының 2021 жылғы 30 наурыздағы
№17 бұйрығының №2 қосымшаға
Мектеп асханасында санитарлық талаптарды орындауда жауапты тұлғалардың міндеті
1. Директордың оқу ісі жөніндегі орынбасары Э.Ж. Балабекованың міндеті
- асхананың кіреберісінде қолды тері антисептигімен немесе дезинфекциялау сулықтарымен өңдеуге арналған орынды ұйымдастыру;
- қағаз сүлгілер қою;
- тамақтану залында қол жууға арналған орын дайындау;
- келушілер қозғалсын бағыттау бағыттау үшін еденге тиісті белгілер қою;
- сақтандыру шаралары белгіленген плакаттар;
- ылғалданған маскаларды тастайтын қарап қою;
- тамақтану бұрышын дайындау;
- тамақтану кестесін дайындау;
2. Әлеуметтік педагогтар А. Жанжигитова, М. Джанзакова міндеттері
- отыратын орындарды жобалық қуатын 30% - дан аспайтын мөлшерде орналастыру;
- үстелдер арасындағы және келушілер арасында 2 метр қашықтықты қамтамасыз ету;
- тегін тамақтанатын оқушыларды асханаға бағыттар бойынша келуін қамтамасыз ету;
- асханаға бөгде адамдардың кіруін шектеу;
- асханада 5 адамнан артық кезек құрылмауын қадағалау;
Таныстым: _________ Э.Ж. Балабекова
_________ А.А. Жанжигитова
_________М.Т.Джанзакова
Темірбек Қожакеев атындағы №39 жалпы орта білім беретін мектеп – гимназиясы
Мектеп директорының 2021 жылғы 30 наурыздағы
№17 бұйрығының №2 қосымшаға
Мектеп асханасында санитарлық талаптарды орындауда жауапты тұлғалардың міндеті
1. Директордың шаруа ісі жөніндегі орынбасары К. Тажибекованың міндеті
- асханасында тағамдарды сақтайтын тоңазытқыштардың жарамдығы;
- асхананың материалдық жабдықталуы;
- тамақтанудан кейін (ағындар арасында) тамақтану залын жинау, дезинфекциялау жұмыстарын ұйымдастыру;
- асханада ауа температурасы мен ылғалдылығының оңтайлы жағдайын қамтамасыз ету ауа ортасын желдету және баптау жүйелеріне ревизия (тазарту, жуу, дезинфекциялау, сүзгілерді ауыстыру және т.б.) жүргізу.
2. Медициналық қызметкер А.Бабаеваның міндеті
- тамақтың сапасына органолептикалық бағалау жүргізу;
- санитарлық қағидалармен бекітілген нысан бойынша бракераж журналына жазба енгізу;
- азық – түліктердің сақталу жағдайы мен тұтыну мерзімін қадағалау;
- жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасына, жеткілікті қолданылуына, күнделікті ас мәзірін дайындау , астын мөлшерін анықтау;
- мәзір бойынша дайындалған тағамның мөлшері мен көлемінің сәйкестігі;
Таныстым: ________Балабекова Э.Ж.
________Бабаева А.