Темірбек Қожакеев атындағы №39 жалпы орта білім беретін мектеп-гимназиясы Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясының рейдтік іс-шарасының анықтамасы
Темірбек Қожакеев атындағы №39 жалпы орта білім беретін мектеп-гимназиясы
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясының рейдтік іс-шарасының анықтамасы
Мектептің асханасында тағамды дайындау кезінде және сақтау нормаларын тексеру кезінде асханаға келіп түскен азық-түлік қораптарының сыртында көрсетілген мерзімге сай және температураға сай қолданылуда. Тез бұзылатын тағамдарды сақтау температурасы санитарлық ережелерге сай, яғни оның температурасы – 30 бен +2 градусқа дейін көрсетілген. Тағамдардың қауіпсіздігі мен сапасын белгілейтін құжаттары бар. Шикі және дайын тағамдар бөлек сақталады. Тамақ өнімдерін сақтау кезінде көршілес тауарлар принциптері сақталған. Шикі көкеністерді сақтайтын қоймада сақтайды. Қойма іші таза. Шикі көкөністерді кезінде арнайы ыдыстарға салып сағтаған. Дайындалған бірінші және екінші тамақтарды екі сағатқа қояды. Сусындар тек қана шыны стақандарға құйылады. Асханада тұратын қайнақ суды құйып ішуге арнайы бір реттік стақандар қойылған. Қайнақ суды ауыстырған уақыт сыртында көрсетіліп тұрады. Нәтижесінде тағамды өз мерзімінде пайдалану мен сақтану барлық санитарлық талаптарға сай.
Орындаған: Балабекова Э.Ж.